פתח הכל
איך משקיעים חכם בנדל"ן?
כפי המסורת הישראלית ב-60 שנה האחרונות ההשקעה בנדל”ן היא הטובה והמשתלמת ביותר. הנדל”ן בישראל מעולם לא ירד, התפיסה הרווחת לרוב היא שלא ניתן יותר להשקיע בנדל”ן מפני ש”הכל מכור”, הדור הקודם זכה לקנות את הקרקעות והנכסים השונים במחירים סבירים, ואילו כעת כל האפשרויות נעולות לאנשים עם הכנסה ממוצעת. למזלכם, אכן הרוב עדיין מגשש באפלה ולא יצא מהלם ההתמודדות עם עליית המחירים. כעת כדי לנצל עובדה זאת, עליכם לנסות ולבחור השקעות קיימות ומשתלמות, אפשרויות השקעה נדל”ן מחוץ לקופסא, מחוץ למקומות הרגילים בהם נהוג לחפש. סוג ההשקעה החכמה ביותר בנדל”ן בתקופה זאת שבה נמצא גם את התשואות הגדולות ביותר היא ההשקעה בקרקעות חקלאיות. קרקעות חקלאיות מהוות כיום אפשרות השקעה במחיר שווה לכל כיס לזוגות צעירים, לרווקים שחושבים רחוק, להורים לילדים שמעוניינים להשקיע עבורם ולמבוגרים שמחפשים תשואה לכספי פנסיה בהם בעבר היה ניתן לרכוש נכס כמו דירה ואילו היום הם נאלצים להסתפק בפיקדונות או הימור בבתי השקעות בבורסה.
מהי קרקע חקלאית?
אדמה חקלאית או נחלה חקלאית הינה אדמה שהייעוד הנוכחי שלה הוא לצורך חקלאות, לכן עלותה נמוכה יחסית. באדמות אלו לא ניתן לבנות מידית והן אינן כלולות בתוכנית בנייה עירונית, לכן לא ניתן לבנות עליה מבנה קבע. יחד עם זאת, בעקבות מצוקת הדיור האיומה בישראל, בשנים האחרונות החלו וועדות מקומיות ומחוזיות לתכנון ובנייה לאשר הפשרה של קרקעות חקלאיות אלו לצורך בנייה. זה אינו תהליך פשוט אך אין ספק כי עם קצת סבלנות והתמדה, הקרקע החקלאית שהייתה שווה עשרים אחוז מעלות של קרקע לבנייה תניב עשרות אחוזי רווח על ההשקעה מאשר כל השקעה סולידית אחרת באפיקים פופולאריים אחרים כגון: פיקדונות בנקאיות או תיקי השקעות.
מה חשוב לדעת כשמשקיעים בקרקע חקלאית?
אין זה סוד כי לא כל השקעה בקרקע חקלאית היא השקעה בטוחה, השקעה לא מחושבת בעקבות פרסום ומחיר קרקע נמוכה, תניב בעיקר כאב לב. המתנה מיותרת ללא תועלת. לכן, חשוב לדעת כיצד לבחור קרקע חקלאית לבנייה. הדבר החשוב ביותר הוא לוודא כי יש אינטרס ברור למועצה או לעירייה המקומית להפשיר את הקרקע לבנייה, בד”כ בעקבות ביקוש מאסיבי למגורים בעיר ורצון של העומד בראשה להגדיל את העיר או המועצה, ולספק פתרונות דיור למבקשי הדיור באזור, בנים ממשיכים, זוגות צעירים, קהילה מתבגרת עם צרכים משתנים וכו’. הנושא השני שחשוב לבדוק הוא כי המיקום הספציפי של הקרקעות אכן יתאים להרחבת העיר או המועצה. אם תוכלו למצוא קרקע חקלאית הצמודה לדוגמא לאזור שהופשר לא מזמן ולשכונה מתפתחת הסיכויים עולים כי הוועדה לתכנון ובניה המקומית והמחוזית תאשר הפשרת הקרקע הזאת גם כן. כמובן, חשוב לוודא כי האזור אינו מוגן על ידי רשות הטבע והגנים וכו’ וכי לא יהיו התנגדויות מצד ארגוני ירוקים וכדומה לבניה באזורים אלו
מה מיוחד בפרויקט של חברת נחלה בפרדס חנה?
הפרט החשוב ביותר בהזדמנות הרכישה החד פעמית הזאת של קרקע חקלאית בפרדס חנה הוא העובדה שהשכונה העתידית ממוקמת במרחק אפס מטרים מהשכונה הקיימת, ומהווה המשך טבעי לשכונה הקיימת, ובכך מקלה משמעותית על הפשרת השכונה החדשה לבנייה. יתרונות בולטים נוספים למגורים בפרדס חנה הם הביקוש ההולך וגובר לקרקעות לבנייה ויחידות דיור למגורים בפרדס חנה בזכות רמת החיים הגבוהה ביישוב, הקרבה למרכז ויחד עם זה המרחק הבריא למשפחה מההמולה בערים הגדולות, הנגישות לכבישים הראשיים כמו כביש 6, תחבורה ציבורית לכל מקום בארץ, רכבת בצמוד ליישוב, ההווי והתרבות הפורחת, קהילה איכותית וכו’.
האם השקעה בקרקע חקלאית היא השקעה בטוחה?
כשרוכשים קרקע חקלאית עם הנתונים הנכונים מדובר בהשקעה בטוחה. אז מה חשוב לבדוק?
ראשית, יש לבדוק טרם רכישת קרקע חקלאית כי הקרקע רשומה בטאבו כפרטית כיוון שרכישת קרקע חקלאית דרך מנהל מקרקעי ישראל אינה מקנה בעלות מלאה על הנכס. שנית, כמו בכל השקעה בנדל”ן הדבר הכי חשוב הוא מיקום. מומלץ לרכוש קרקעות שנמצאות ביישובים מתפתחים עם גידול אוכלוסייה משמעותי, ושמיקומם הוא בקרבה לצירי תנועה ראשיים ולתחנת רכבת. לאחר מכן מומלץ לבחון מי הם היזמים שמוכרים את הקרקע והאם הם השלימו בהצלחה מכירת פרויקטים באזורים שונים.
כל אלה יבטיחו כי מדובר בהשקעה בטוחה.
אין לכם 249,000 ש"ח ל 420 מ"ר בפרדס חנה?
אין לכם מה לדאוג. כפי שכתבנו, אנו נדאג לכם לקבלת מימון מלא עד-100% מימון להשקעה שלכם, כך שאפילו אם אין לכם עכשיו את הסכום המלא לא תפספסו את ההזדמנות המיוחדת הזאת.
למי מתאים רכישת קרקע חקלאית?
רכישה של קרקע חקלאית תתאים בעיקר למשקיעים בעלי יכולת כלכלית ואורך רוח. הסיבה לכך היא שלעיתים קרובות, יש להמתין זמן לא קצר עד להפשרת הקרקע. כמו כן, השקעה בקרקע חקלאית יכולה להתאים גם לאנשים המעוניינים להשתמש בקרקע למטרות חקלאיות.
מה מותר ומה אסור לבנות על קרקע חקלאית?
בתשובה לשאלה מה מותר ומה אסור לבנות על קרקע חקלאית, חשוב לזכור כי כאשר קרקע מוגדרת כחקלאית, מותר לעשות בה שימוש רק לצרכים חקלאיים – ובכלל זה עיבוד האדמה, ייצור חקלאי או גידול בעלי חיים. עם זאת, לחוק זה קיימים סייגים, המאפשרים לבנות על הקרקע גם מבנים אשר משמשים באופן ישיר לחקלאות, כמו למשל מבני משק.
מתי כדאי להסדיר הסכם שותפות על הקרקע החקלאית?
כדאי לבצע הסדרת הסכם שותפות במקרקעין על קרקע חקלאית בכל מצב בו הקרקע שנרכשה אינה נמצאת רק בבעלותנו. דוגמאות למצב כזה יכולות להיות רכישה של חלק בלתי מסוים בקרקע יחד עם רוכשים נוספים, או לחילופין, רכישה של חלק בלתי מסוים בקרקע שחלקים ממנה כבר שייכים לבעלי זכויות אחרים.
אילו סוגי קרקעות קיימים?
בישראל קיימים חמישה סוגים של קרקעות: קרקע למסחר, קרקע לתעשייה, קרקע למגורים, קרקע לתיירות וקרקע חקלאית.
כמה זמן לוקח עד שהקרקע החקלאית מופשרת לבנייה?
השקעה בקרקע חקלאית היא השקעה לטווח ארוך לרוב. עם זאת, השקעה נבונה בפרויקט מוצלח, עשויה להביא להפשרת הקרקע בתוך פרק זמן של מספר שנים בודדות.
האם כדאי לרכוש דירה או להשקיע בקרקע חקלאית?
במה כדאי להשקיע? האם לרכוש דירה או להשקיע בקרקע חקלאית? על אף שהשקעה בדירה צפויה להניב לנו תשואה נאה בשל הביקוש הרב לדירות מגורים, חשוב לדעת כי השקעה נבונה בקרקע חקלאית עשויה להניב לנו תשואות גבוהות משמעותית. בנוסף, בניגוד לרכישת דירה, רכישה של קרקע חקלאית אינה דורשת מהמשקיע הון עצמי גבוה.
היכן מוצאים מגרשים חקלאיים למכירה בעלי פוטנציאל רווח?
ניתן למצוא מגרש חקלאי למכירה בעל פוטנציאל רווח בעיקר בערים מרכזיות, בהן קיימים אזורים אסטרטגיים שנמצאים בתהליך פיתוח או שיש כוונה לפתח אותם בעתיד.
מה כדאי לבדוק לפני רכישת קרקע חקלאית?
כלל בסיס: כדאי לבצע בדיקה של קרקע חקלאית, בדיקה הכוללת: זהות המוכר והמוניטין של בעל הקרקע, הזכויות הקיימות על הקרקע, מיקום הקרקע, ייעוד הקרקע, סוג העסקה (עסקת מכר לעומת עסקת אופציה), אופן מימון הקרקע והתשואה שנקבל ממנה, תמ”א 35 וכמובן – הפקעות, מיסים והיטלים שקיימים על הקרקע.
איך לבחור נכון חברה למכירת קרקעות חקלאיות?
בעת בחירת חברה למכירת קרקעות חקלאיות, כדאי לוודא שמדובר בחברה מיומנת, המתמחה באיתור קרקעות חקלאיות להשקעה. כמו כן, רצוי לבחור בחברה המציעה ייעוץ וליווי אישי בתהליך הרכישה, אפשרויות מימון קרקעות, אופציה לתשואה גבוהה, רישום בטאבו וליווי של משרד עו”ד בכיר.
